top of page
Search

Top 6 shootere de incercat pe Oculus Quest

Shooterele sunt printre cele mai populare jocuri, fie ca vorbim de PC-uri, console sau VR, iar noi ne-am gandit sa facem un top cu cele mai tari shootere de incercat pe Oculus Quest.

Oferta de asemenea aplicatii e vasta, iar noi jocuri de tipul FPS apar in fiecare luna, insa putine reusesc sa intre in topul vanzarilor sau in topul favoritelor utilizatorilor. Unele dintre ele au fost initial gandite doar pentru PC-uri sau doar pentru console, insa odata cu cresterea in popularitate a headseturilor de realitate virtuala si a Oculus Quest in mod special, acestea au ajuns si la cei care vor sa se imerseze complet in lumea jocurilor.


Robo Recall e un favorit in primul rand pentru ca a fost gandit special pentru Oculus Quest. Jucatorul intra in pielea unui agent care are misiunea dificila de a strange robotii care au luat-o razna. Task-ul nu va fi unul usor pentru ca robotii nu au de gand se se predea cu una, cu doua, asa ca trebuie impuscati, loviti, dati cap in cap, orice functioneaza pentru a-i opri.



Population: ONE e gandit pentru fanii battle royal care vor sa se joace cu prietenii, intr-o aplicatie inspirata de Fortnite. Jocul nu se limiteaza doar la tras cu arma, trebuie sa te cateri pe cladiri, sa te lansezi de la inaltime, totul alaturi de trei prieteni pentru a putea sa supravietui intr-o lume a viitorului nu foarte indepartat.


The Walking Dead: Saints and Sinners face parte din seria de jocuri inspirate de filme sau seriale si urmareste actiunea acestuia. E un survival game, iar impuscatul hoardelor de zombies e doar o parte din ce presupune aceasta aplicatie. E apreciat pentru felul realist de a gandi manevrarea armelor de orice fel - cu doua maini pentru mai multa stabilitate in tragere sau cu o singura mana sigura care da cu barda si toporul.




Sniper Elite VR nu a ajuns pe Oculus Quest de multa vreme, insa se pare ca deja a reusit sa isi faca fani. Poate are legatura cu faptul ca jucatorul trebuie sa isi reincarce singur arma dupa fiecare tragere sau poate cu felul in care se tinteste si se trage in cadrul jocului. Nu are foarte multe campanii, insa acest clasic al PC-ului deja reuseste sa primeasca review-uri pozitive din partea fanilor VR si ai shooterelor.


Superhot VR e unul dintre jocurile favorite pe orice headset ar fi incercat. Are legatura cu felul inovator in care s-au gandit sa abordeze FPS-urile. Nu e vorba doar de gloante care incetinesc, ci si de intreaga aplicatie, mult mai usor de jucat pe Oculus Quest datorita libertatii de miscare - nu trebuie doar sa tragi, ci poti arunca cu toporul, da cu bata, cu pumnul, cu orice ai la indemana pentru a scapa de adversarii care te inconjoara.


Pistol Whip nu e chiar un shooter in sensul clasic al jocului. Intr-adevar, ai o arma, trebuie sa impusti dusmanii si atacatorii, dar totul se face in ritmul muzicii, iar cu cat reusesti sa il respecti mai bine, cu atat e si mai mare punctajul. Clar inspiratia se regaseste in favoritul all-time Beat Saber, dar lucrurile stau un pic diferit in Pistol Whip, iar ritmul rapid al jocului si vizualurile cinematice precum un jaf la o banca, cowboy in Vestul Salbatic sau razboaie androide l-au facut rapid un favorit intre jucatorii de VR.


Evident, shooterele nu sunt singurele aplicatii disponibile in realitatea virtuala sau pe Oculus Quest. Pentru cei care prefera mai putina actiune si adrenalina exista intotdeauna boardgames, sah sau chiar puzzleuri. Exista ceva chiar si pentru amatorii de fitness, o aplicatie ideala pentru cei care vor sa faca miscare de acasa.

bottom of page