top of page
Search

Top jocuri tip boardgame in VR

Updated: Jun 10, 2021

Realitatea virtuala ne ofera o multime de posibilitati si pe langa jocuri de actiune, de strategie sau de lupta, ne ofera si optiuni de tip boardgame. Poate nu e cea mai plina de senzatii tari joaca, dar boardgame-urile din realitatea virtuala sunt deja favorite ale multor jucatori.


Printre cel mai apreciat si de mare succes boardgames, este, fara indoiala, Catan VR. A fost unul dintre primele care a ajuns in realitatea virtuala, in urma cu cativa ani, fiind acum disponibil pentru majoritatea platformelor de realitate virtuala. Versiunea de VR permite unor patru jucatori sa se intreaca in a construi cele mai bune asezari, cel mai repede, cu tot cu o animatie digitala si in intregime digitala. In plus, le permite jucatorilor care folosesc alte tipuri de headseturi sa se intalneasca in lumea virtuala.
Tsuro este o aplicatie mai simpla, in care jucatorii trebuie sa construiasca un drum pentru pietrele colorate, dand la o parte adversarii si in acelasi timp pastrandu-si propriile pietre in siguranta. Este un joc relaxant, dar e preferat de cei care sa se joace in sistemul mutiplayer.


Pokerstars VR nu mai are nevoie de introducere fiind deja prezent de ceva vreme in realitatea virtuala. Nu e chiar un boardgame, insa de-a lungul timpului aplicatia a adaugat la experiente virtuala pentru a o face sa para cat mai aproape de realitate. In plus, ajuta si avatarurile VR, care schimba atmosfera de la masa de joc.


Tabletop Simulator ofera posibilitatea de a incerca multe jocuri clasice precum sah, dame, solitaire, tintar, ruleta, biliard si in care daca pierzi, poti arunca, de-a dreptul, cu masa. In plus, te lasa sa si modifici regulile fizicii, obtinand astfel tot felul de rezultate ciudate, care fac jocurile mai amuzante. Iar daca nu va plac jocurile clasice, puteti incerca unul dintre multele mods dezvoltate de utilizatori.


Demeo e un alt joc care merita incercat, chiar daca nu e cu adevarat un boardgame. Ar fi de inclus la aceasta categorie pentru ca toate mutarile din jocul de strategie se realizeaza in baza aruncarii de zaruri, a cartilor pe care le ai la dispozitie si care iti permit sa activezi tot felul de puteri ale personajelor. Este un joc care se preteaza pentru multiplayer si nu e deloc recomandat celor care nu stiu sa piarda.


Daca te-am convins sa incerci macar o singura experienta in realitatea virtuala, atunci e cazul sa faci o rezervare pentru un headset Oculus Quest 2. Vei fi uimit de tehnologia pe care o pune la dispozitie si de lista mare de aplicatii disponibile, potrivite pentru toate gusturile si dorintele de joaca si pentru toate varstele, de la cei mai mici la cei mai mari.

Comments


bottom of page