top of page
Search

Sport in VR, distractie si calorii in minus

A venit si ianuarie, acea luna din an in care mai toti ne propunem sa dam jos ce am acumulat de sarbatori. Noi zicem ca nu trebuie sa mergeti la sala, e suficient sa puneti headsetul de VR pe ochi, sa alegeti unul dintre jocurile de mai jos si sa numarati caloriile arse la final.


Beat Saber ofera una dintre cele mai bune modalitati de work out - e suficient sa alegeti o piesa antrenanta de rock, dance sau chiar pop, cu setarea la Expert sau Expert+ si provocarile vor veni de la sine. Ritmul muzicii, peretii de care trebuie sa te feresti, genuflexiunile la care te obliga toate obstacolele ce vin inspre tine, toate sunt exercitii care pun sangele in miscare. In plus, spiritele competitive vor transpira si mai tare pentru ca, nu-i asa, ce rost are sa te agiti daca nu ai si cel mai mare punctaj?


Ragnarock este un joc similar ca idee cu Beat Saber, numai ca in loc de sabii luam ciocanele vikinge in mana si batem ritmul muzicii la tobe. Avertistmentul de efort fizic apare inca dinainte de a incepe bine jocul si chiar este recomandat sa faci cateva exercitii de incalzire inainte sa te urci in drakar. Aplicatia permite alegerea dintre mai multe dificultati, dintre piese si tematici, in functie de preferinte. Ce-i drept, Ragnarock ramane un joc foarte bun pentru zilele in care vrei sa lucrezi majoritar bratele sau partea superioara.


Creed - Rise to Glory - Pasionatii de box stiu ca e unul dintre sporturile care ofera cu adevarat un work-out. Intra in ring, alege-ti luptatorul cu care vrei sa te infrunti si vezi daca rezisti avalansei de lovituri. Directa, croseu, eschiva, directa de stanga si nu uita sa te feresti. Daca reusesti si un knowck-out esti pe drumul cel bun. Chiar daca nu doare la fel de rau ca in viata reala, Creed ofera o sesiune de antrenament din care vei lesi un pic lesinat.


OhShape e genul de aplicatie gandita pentru cei carora le place mai mult dansul. E tot pe ritmuri de muzica, dar acum blocurile colorate te obliga se misti in diferite pozitii, de la dans, la flexii sau extensii, totul intr-o coordonare perfecta.


Exista si cateva aplicatii gandite special pentru sport: FIitXR, VZFit sau mai popularul Supernatural. Fiecare dintre aceste aplicatii e creata cu destinatia sportului - contin provocari, programe de fitness, unele realizate chiar de instructori cunoscuti si, pentru cei care prefera o abordare mai light, chiar yoga in VR.


Comments


bottom of page