top of page
Search

Realitatea virtuala, ce e, ce jucam, ce face?

Aici la Play at Home va tot povestim de toate experientele faine pe care le puteti incerca in realitate virtuala, cat e de distractiva si cum puteti sa experimentati o noua lume chiar la voi acasa.


Dar, totusi, ce este realitate virtuala? VR-ul e o tehnologie care poate parea noua, dar de fapt tot exista si se studiaza si lucreaza cu ea din anii 80. Practic, un headset de realitate virtuala "pacaleste" simturile vizuale si chiar auditive ca tu te afli intr-o alta lume odata ce l-ai pus pe ochi. Campul vizual, adancimea imaginii si numarul de cadre pe secunde, precum si intreg designul aplicatiei te vor face sa crezi ca ai patruns intr-o cu totul alta realitate. De aici vine si toata frumusetea realitatii virtuale - poti experimenta o multime de lucruri cool.


Exista aplicatii care iti permit sa desenezi in VR si sa te lasi inconjurat de propria ta creatie (Tilt VR), exista plimbari pe Google Maps (Wander), iar pentru nostalgicii anilor 80-90 exista jocuri precum Tetris Effect in care chiar ti se pare ca esti in fata unei uriase platforme de Tetris sau poti sa intri in lumea batailor cu pumni din Mortal Kombat cu Path of the Warrior.


Headseturile de realitate virtuala au o multime de aplicabilitati, in afara de cele de divertisment. Sunt deja folosite pentru cinema in VR, pentru terapia unor fobii, pentru traininguri in VR si pentru invatare, mai ales in randul copiilor. Avantajul acestei tehnologii e ca nu trebuie cunostinte avansate de operare a unui PC, totul e foarte simplu si instinctiv, controllerele reactioneaza la comenzile manilor, iar totul se face printr-o apasare de buton.


De aceea, realitatea virtuala e o forma buna de joaca atat pentru copii, care au la dispozitie o multime de aplicatii, asa cum v-am povestit si aici, dar si pentru parintii care vor sa se relaxeze sau pentru cei trecuti de prima tinerete care vor sa incerce o noua tehnologie si sa se bucure de experiente relaxante si uimitoare, inclusiv pescuit in VR cu Real VR Fishing.


Inclusiv cei mai activi si competitivi au ocazia sa se distreze cu jocuri precum Beat Saber, Superhot VR, Dance Central sau Arizona Sunshine, iar amatorii de senzatii tari pot incerca Epic Roller Coasters sau Face Your Fears II. Daca v-am convins sa incercati realitatea virtuala, inchiriati chiar astazi un headset pentru o zi, nu veti regreta!

bottom of page