top of page
Search

Joaca sah in VR cu Chess Club pe Oculus Quest

Filmul The Queen's Gambit a determinat o crestere in vanzarea de seturi de sah si o multime de oameni au (re)descoperit pasiunea pentru acest joc al mintii. Acum, insa, fanii sahului si ai realitatii virtuale au sansa de a-l juca in VR, pe Oculus Quest.


Chess Club e noua aplicatie care va fi disponibila pe headseturile celor de la Facebook incepand cu luna urmatoare si care va permite jucatorilor sa intre intr-o alta lume in fata tablei cu pioni si regine. Chess Club e creat de aceeasi companie care a dezvoltat aplicatia Oh Shape, spaniolii de la Odders Lab, si care vor sa ne arate ca sajul poate fi si altfel, cu piese care prind viata, mediu virtual fascinant si alte elemente imersive, gandite special pentru VR.Pentru incepu, jucatorii din Chess Club vor putea alege intre doua medii de joc - cel clasic, in care vor intra intr-o sala a unui mare palat sau, unul mai interesant - la Stonehenge, care se va transforma intr-un adevarat taram clasic. Fiecare dintre piese are propria sa animatie, sunet, care vor duce jocul de sah catre un nou nivel, mai ales de interactivitate. Aplicatia de Oculus Quest va avea mai multe reguli de joaca, spre exemplu clasic sau sah rapid, si pe langa partidele impotriva inteligentei artificiale, jucatorii vor putea avea meciuri si 1v1, fie pentru punctaj fie doar de distractie.


Evident, orice partida de sah vine si cu o analiza, lucru stiut de fiecare jucator de sah respectabil, asa ca developerii au tinut cont de acest aspect incat jocul tine evidenta miscarilor si a partidelor anterioare ca sa le puteti analiza mai tarziu. Mai mult, in viitor, Chess Club va avea inclusiv Chess School, in care maestri ai sahului vor oferi lectii despre cum sa iti imbunatatesci jocul si strategia.

44 views0 comments

Comments


bottom of page