top of page
Search

Top jocuri de incercat in realitatea virtuala pe Meta/Oculus Quest

Pentru toti cei care incearca realitatea virtuala, fie ca sunt deja fani ai acesteia, fie sunt pentru prima oara cu headsetul pe ochi, avem cateva sugestii de jocuri si aplicatii.


Pentru Oculus/Meta Quest, cel mai bun joc al anului a fost Resident Evil 4. Cei care au incercat unul dintre cele mai de succes jocuri ale seriei se vor bucura sa vada aceasta experienta adusa intr-un mediu complet imersiv, in care miza ramane aceeasi, dar jump scares-urile vor fi next level. De altfel, Resident Evil 4 VR a avut cele mai rapide vanzari pe platforma Quest, fiind un real succes si a demonstrat ca exista o piata pentru clasice aduse in realitatea virtuala.



Daca tot suntem la capitolul clasice, un alt favorit care ajunge in VR este Medal of Honor. Above and Beyond este in topul de final de an pentru Narrative Experiences. In aceasta noua aplicatie, jucatorul intra in lumea celui de-al Doilea Razboi Mondial, in pielea unui agent al Serviciilor Strategice, fie singur, fie alaturi de prieteni in versiunea multiplayer. In plus, pe langa intreaga experienta de joc, in care trebuie prinse grenadele in aer si aruncate inapoi, in care se sare din avioane in flacari, Medal of Honor include o galerie cu povesti reale ale veteranilor din razboi, interviuri si documentarul de scurt-metraj Colette.




Din seria de jocuri strategice, o noua aparitie este Demeo, in care alaturi de alti 4 jucatori trebuie sa supravietuiasca si sa invinga o forta intunecata care a cuprins lumea. Un vanator cu ochii ageri, un vrajitor mistic, un asasin periculos, un gardian si un bard sunt cei care trebuie sa se uneasca pentru a schimba soarta lumii.


Printre cele mai populare jocuri ale anului 2021 a fost si Population:One, o aplicatie de tip battle royale, in care jucatorii sar de pe cladiri, zboara si au posibilitati nelimitate de combat pentru a supravietui pana la final in orasul asaltat de tot felul de forte. De departe, in topul favoritelor ramane Beat Saber, care a primit recent si un update de pachet muzical cu Lady Gaga. Pentru cei care vor mai mult sa exploreze, printre jocurile pe care le recomandam avem: The Climb 2 special pentru pasionatii de catarari si care prezinta cateva provocari pentru cei care vor un pic mai mult de la o experienta in VR. Jurassic World Aftermath a fost lansat anul acesta si ne duce in uimitoarea lume a parcului cu dinozauri, intr-un super tare survival game, care va incheia povestea inceputa in aventura anterioara.


Jocurile populare ale anului includ si aplicatii care nu cer prea multa miscare sau varsare de sange. Printre favoritele publicului anul acesta s-au regasit sahul in VR si, mai ales, puzzle, cu Puzzling Places, un joc care si-a castigat rapid un numar mare de fani. Si cum copiii sunt cei care apreciaza intotdeauna noile distractii, realitatea virtuala e plina de solutii pentru dorintele lor de fun. Aplicatia favorita a celor mici ramane Job Simulator, cu fratele sau Vacation Simulator, dar si Puzzle Bobble, Loco Dojo si Clash of Chefs.


Cei care isi doresc un pic de liniste si pace sunt invitati sa incerce aplicatia de meditatie Guided Meditation, iar fanii sportului raman in continuare ajutati de Supernatural VR. Recent, aceasta a si primit un update, in care unul dintre traineri este nimeni alta decat actrita Tiffany Haddish.

bottom of page