top of page
Search

Incearca experienta filmului in VR cu Madrid Noir pe Oculus Quest

Filmele in realitatea virtuala nu sunt deloc o noutate, experientele de acest gen au aparut inclusiv pe rosterul festivalurilor mari de film, de la Cannes pana la Sundance. Acum, pe Oculus Quest a aparut o noua exprienta, Madrid Noir, care deja a reusit sa smulga cateva lacrimi.


Madrid Noir spune povestea unei tinere fete, Lola, care pleaca in cautarea unchiului sau declarat mort. Pe masura ce experienta se dezvaluie, utilizatorul intra in amintirile Lolei si descopera un mister alarmant, care trebuie rezolvat. Toata aceasta escapada are loc intr-un oras al noptii, un Madrid pe care nu il mai regasim in zilele noastre. Ce e mai dragut e ca intrega experienta este interactiva, asa ca in cele 45 de minute de aventura suntem invitati sa exploram si sa aducem la lumina indicii din trecutul Lolei, intr-o poveste despre care se spune ca vom fi cuceriti. Lola va fi insotita in cautarile ei de catelul sau fidel, care ii va fi aproape in dezlegarea misterului noptilor lungi petrecute de unchiul sau pe strazile din Madrid.




Developerii s-au folosit de propriile trairi si experiente pentru a crea un personaj cu conflicte interioare, care incearca sa isi inteleaga familia si care, in acelasi timp, este si in cautarea unei oportunitati de a-si demonstra propria valoare.

Cei care vor intra in lumea Lolei nu sunt simpli martori, se vor implica in a descoperi mistere cu ajutorul controllerelor - ba pun mana pe o lanterna sa faca lumina, ba rascolesc printre lucruri, intr-o maniera care nu afecteaza deloc povestea.

Filmele in VR au inceput sa prinda aripi si exista deja sectiune dedicate acestora la festivalurile de film consacrate - fie ca vorbim de experiente de realitate virtuala, augmentata sau mixed reality. Avem documentare realizate in 360, fie de BBC sau de diferiti artisti si chiar concerte in mediul virtual, asa ca o experienta de tipul Madrid Noir e inca un mod de a aduce tehnologia in toate formele de entertainment.

15 views0 comments
bottom of page