top of page
Search

Half-Life 2: Episode One ajunge in VR

Dupa ce fanii seriei Half-Life s-au putut bucura de o experienta gandita special pentru VR in Half Life: Alyx, acum au parte de o noua veste buna. Episode one ajunge si el in VR, desi ca mod, spre incantarea generatiilor care au intrat in pielea lui Gordon Freeman.


Half-Life: Episode One VR Mod vine dupa ce anul trecut, in septembrie, s-a lansat versiunea VR Mod pentru jocul original pe platforma Steam. Mod-ul va fi disponibil incepand cu 17 martie pentru toti cei care au achizitionat deja Half-Life: Episode One prin platforma Steam si nu e necesar sa fi instalat versiunea Half-Life full a jocului pentru a putea continua povestea. Similar cu Half-Life 2: VR Mod, jocul va avea suport room-scale, interactiuni realiste cu armele, suport pentru vestele bHaptic si, in plus, setari pentru joaca stil arcade.




Fanii jocului au apreciat ca in VR au gasit un control al armelor intuitiv si realist, posibilitatea de a le schimba intre ele usor si rapid datorita meniului radial, posibilitatea de a face inventarul prin miscari ale bratelor, precum si varianta de a te juca cu doua arme simultan. Echipa care s-a ocupat de realizarea acestui Mod a anuntat ca implementarea a fost mai de durata pentru ca s-au confruntat cu niste probleme tehnice pe care nu le-au avut la realizarea mod-ului pentru jocul original. Dar au trecut cu bine peste ele tinand cont ca in mai putin de o luna vom putea sa intram in poveste si sa vedem ce se intampla mai departe de City 17.


Half- Life:Alyx, aparut in 2020, a fost unul dintre cele mai bune jocuri in VR ale anului, a fost apreciat de critici si a castigat premiul pentru Game of the Year la VR Awards, crescand si vanzarile de dispozitive VR Valve Index. Din pacate, din cauza pandemiei, jocul nu a mai beneficiat de popularizarea de care ar fi avut nevoie. Chiar si asa, fanii realitatii virtuale si mai ales ai seriei Half-Life au apreciat game-play-ul, povestea si, mai ales, felul in care se joaca si a fost gandit. Deci, nu mai stati pe ganduri, programati-va sa inchiriati un headset VR ca sa jucati toata povestea Half-Life in VR. E mai ieftin decat sa luati un bundle de pe Steam.

bottom of page