top of page
Search

Ce pregateste Facebook pentru urmatorul Oculus?

Oculus Quest este, asa cum am stabilit deja, unul dintre headseturile favorite de joaca in realitatea virtuala. Marele sau avantaj e ca include o multime de tehnologie intr-un singur device care nu trebuie conectat la nici un calculator pentru a oferi o multime de experiente interesante.


Recent, Mark Zuckenberg a vorbit despre viitorul Oculus Quest, varianta Pro, si ce ar vrea sa aduca nou utilizatorilor. Evident, nu a promis nimic, dar a mentionat cateva lucruri interesante. In primul rand, nou device ar avea si mai multi senzori, ceea ce inseamna ca ar putea include senzori de tip "eye-tracking" si "face tracking", rezultatul fiind expresii mult mai clare ale utilizatorului transferate in VR. De altfel, Facebook deja face un push in aceasta zona dupa ce tocmai a venit cu un update al avatarurilor pe care utilizatorii le folosesc in jocuri, in Facebook Horizon, o aplicatie de social VR momentan in testare beta si, s-ar parea, ca vor aparea si pe Facebook, Messenger si Instagram. Aceste caracteristici sunt deja prezente pe unele device-uri precum Pico Neo 3 Eye sau Vive Facial Tracker, insa pentru Oculus Quest sunt inca la nivelul de deziderat. Oricum, includerea unor asemenea senzori inseamna o capacitatea mai mare de procesare pentru headset si deci o casca mai scumpa.


Seful de la Facebook vrea sa mai adauge si cativa senzori legati de sanatate precum cei care monitorizeaza pulsul si altii similari cu ceea ce se gaseste pe o bratara sau ceas fitness.


We’ve talked a bit about things like eye tracking and face tracking, and you’re talking now about things like different health sensors, whether that’s heart rate monitoring or the different other kinds of fitness sensors that you might have on a fitness watch. The basic thing that these all have in common is that each of them takes additional compute power to power the thing. And the whole device needs to be tuned for that. So if you want to basically have a device over time that is just capable of all these things and is running an increasing number of sensors, you need to kind of get to higher- and higher-end devices. And then the question for us is going to be, well, how do we innovate on what that’s going to look like and be able to deliver something that’s a high-end product?”


Cum se pare ca Zuck e un fan al Beat Saber si fitness-ului in realitatea virtuala, nu ne-ar surprinde sa vedem asemenea senzori si capabilitati pe urmatoarea generatie de Oculus. In plus, in urma cu o luna le-a oferit unor mii de angajati posibilitatea de a achizitiona gratis Oculus Quest pentru a se mentine fit acasa, ceea ce poate inseamna ca se gandeste si la aceasta piata. De altfel, fitness in VR e un trend in crestere si realitatea virtuala isi gaseste tot felul de aplicabilitati, nu doar in industria de gaming, dar si in training-uri sau terapii.


bottom of page