top of page
Search

Castigatorii VR Awards 2022 - VR Game of the Year, un joc pentru intreaga familie

VR Awards 2022 si-au anuntat castigatorii si pentru fanii realitatii virtuale numele acestora nu au fost deloc surprinzatoare. A fost editia a sasea a premiilor si prima care s-a desfasurat in persoana, dupa doi ani de pandemie.


Ca in fiecare an, s-au dat premii la categoriile care filme, jocuri, campanii de marketing si hardware, premiul pentru aceasta categorie fiind luat de un jucator care pana acum nu s-a adresat pietei consumer, ci zonei corporative.


VR Film of the Year - Namoo

E povestea unui artist, inspirata chiar din cea a bunicului regizorului corean Erick Oh. In mai putin de un sfert de ora, Namoo (care in coreana inseamna pom) ne trece prin viata unui artist, care mic isi descopera talentul la desen, pentru ca in viata adulta sa descopere iubirea, dar sa o si piarda, iar la batranete sa contemple asupra tuturor acestor momente. Namoo, lansat de Baobab Studio a primit numeroase aprecieri, la fel cum in 2021 s-a intamplat cu Paper Birds, o alta poveste emotionanta.


VR Hardware of the Year - Pico Neo3 Link

Pico vine tare din urma si vrea sa ii ia coroana lui Oculus Quest 2 drept cel mai tare headset de realitate virtuala. Pana nu demult ei s-au adresat majoritar pietii entreprise si nu consumatorului obisnuit, dar din aceasta toamna au lansat si Pico 4, care se apropie foarte mult de specificatiile headsetului detinut de Facebook si chiar, pe alocuri, il si intrece. Pico 3 are deja peste 130 de jocuri si aplicatii disponibile si se adauga constant in shop, desi unele favorite, precum Beat Saber, inca nu au intrat in lista. Tinand cont ca firma producatoare a fost achizitionata de aceeasi corporatie care detine si TikTok, ne putem astepta la o multime de continut destinat si gandit pentru VR si sharing pe social media.


VR Game of the Year - Moss: Book II

Moss: Book II este, la fel ca predecesorul sau, un joc destinat intregii familii. Gandit pentru aventura si rezolvat de puzzleuri pentru a ajunge la final, Moss este povestea soricelului Quill care trebuie sa treaca printr-o serie de provocari ca sa isi salveze unchiul. Jocul, care merge atat din perspectiva jucatorului si cea a personajului inoveaza la mai multe aspecte: Quill, spre exemplu, este constienta de existenta si jucatorului si interactioneaza cu acesta inclusiv prin limbajul semnelor, o premiera pentru un joc video. Daca in 2018, cand a fost lansat, Moss s-a ales doar o nominalizare la VR Game of the Year, anul acesta a iesit castigator unor aplicatii deja testate si iubite de utilizatori: Lone Echo II, I Expect You to Die: The Spy and the Liar, After the Fall si chiar clasicul Resident Evil 4. Moss: Book II reia povestea de la finalul primului joc, pentru a o ajuta pe Quill sa gaseasca iesirea din castel si sa scape de urmaritori.




VR Experience of the Year - The MetaMovie - The MetaMovie Presents: Alien Rescue

The MetaMovie este o experienta cu adevarat interesanta - un film la care nu doar te uiti, ci participi direct, alaturi de o alti jucatori, actori care intra de oriunde de pe glob pentru a ajuta la scopul final al experientei: salvarea unui extraterestru nobil dintr-un laborator de testare. Intreg procesul va pune la incercare inteligenta, pregatirea pentru lupta si va testa fiecare alianta care se creeaza in cadrul filmului. In 2021, castigatorul detasat a fost Madrid Noir, despre care v-am povestit si noi si l-am recomandat drept numai bun de incercat.


De altfel, fiecare dintre aceste experiente este disponibila in realitatea virtuala, iar jocuri precum Moss sunt deja disponibile pe headseturile PlayAtHome, numai gata de jucat acasa.




bottom of page