top of page
Search

Clasicul Shadowgate se joaca acum in VR

Pentru nostalgici, Shadowgate reprezinta unul dintre primele jocuri de tip point-and-click, care a fost disponibil pe Apple Macintosh la finalul anilor 80. Povestea fantastica in care jucatorul intra intr-un castel magic, plin de creaturi infricosatoare, capcane mortale si puzzleuri de rezolvat se pastreaza si acum si ajunge in realitatea virtuala.


In Shadowgate, jucatorii au fost insarcinati sa opreasca un vrajitor malefic din a invoca un monstru care va distruge lumea, insa in aceasta misiune trebuie sa aiba mare grija, caci pericolele mortale sunt la fiecare pas - de la a ajunge sa fii inghitit de un rechin pana la a ajunge in spatiul cosmic. Shadowgate VR: The Mines of Mythrok va debuta pe Oculus Quest si Oculus Quest 2 incepand cu luna octombrie, dar la cum arata trailerul, entuziasmul fanilor fantasy este deja la cote maxime. La asta se adauga si faptul ca dezvoltatorii aplicatiei sunt doi dintre creatorii jocului original, asa ca experienta va fi pe masura.



Shadowgate VR nu se va mai baza pe sistemul point-and-click ci pe controlul imersiv al interactiunii cu ajutorul controllerelor Oculus Quest. Pe masura ce jucatorul exploreaza holurile intunecate ale castelului medieval, se va confrunta cu tot felul de pericole si amenintari, de la paianjeni gigantici pana la fantome care vor trebui invinse cu ajutorul baghetei si scutului magic.

Genul acesta de jocuri, care readuc la lumina aplicatii vechi au prins bine la public, de aceea avem acum Tetris si chiar Snake in VR, care era pe val la inceputul aparitiei telefoanelor smart. In plus, jocuri clasice de PC se regasesc acum in realitatea virtuala sau vor fi lansate, precum Resident Evil sau Skyrim: The Elder Scrolls.




bottom of page