top of page
Search

6 aplicatii si jocuri in VR pentru incepatori

Realitatea virtuala atrage o multime de curiosi, asa ca noi venim cu un top al aplicatiilor potrivite pentru incepatori. Cei care incearca pentru prima oara VR trebuie intai sa se obisnuiasca cu mediul complet imersiv, sa descopere cum se pot misca cu un headset de realitate virtuala pe cap si cum se folosesc controllerele pentru a naviga in mediul virtual.


1. Cea mai populara aplicatie de VR este una si dintre cele mai usor de folosit - controllerele se transforma in baghete colorate cu care utilizatorul trebuie sa loveasca in ritmul muzicii cuburile care vin inspre el si sa se fereasca de zidurile virtuale. Beat Saber este una dintre cele mai tari aplicatii de realitate virtuala, o preferata a utilizatorilor dar si a gamerilor profesionisti - are nivele de la cele mai usoare pana la cele foarte grele, destinate expertilor, si o serie de pachete muzicale pentru toate gusturile.
2. Gorilla Tag e un app care pana nu demult nici nu exista in magazinul oficial al Meta/Oculus Quest, dar popularitatea sa a adus-o in prim plan. Desi scopul principal e urcatul si escaladatul de pietre si pomi, in rolul de gorila, aplicatia e un adevarat hub de socializare unde utilizatorii se pot juca o multime de alte lucruri, pot raspunde la provocari si castiga bani virtuali cu care sa isi schimbe infatisarea din cadrul jocului.


3. Among Us VR e varianta in realitatea virtuala a popularului joc aparut in urma cu cativa ani. Scopul sau este acelasi - evitarea sabotajelor, gasirea impostorilor si a celor care vor sa distruga intregul echipaj al statiei spatiale. Ce poate mai fi mai amuzant decat o discutie intre prieteni, o sedinta in VR, in care fiecare acuza si incearca sa gaseasca dovezi ca cei din jur sunt de fapt sabotorii?


4. Tilt Brush - e aplicatia ideala pentru cei care au inclinatie fie pentru desen, fie pentru o simpla mazgaleala. Aplicatia este ideala pentru orice utilizator pentru ca nu are miscare sau efecte speciale si e ideala pentru cei care vor sa creeze si nici o panza nu este suficient de incapatoare. In plus, unele dintre pensule au efecte interesante si chiar muzicale, ceea ce le face perfecte pentru copii.


5. I Expect You to Die este visul fiecarui cititor de James Bond pentru ca aplicatia pune utilizatorul in pielea unui agent secret. Pe langa toate skillurile de spion, mai aveti si cateva abilitati telekinetice care va vor ajuta sa rezolvati puzzleurile si, in final, sa ii opriti pe baietii cei rai. Recent a aparut si I Expect You to Die 2 care ofera noi provocari in VR, iar unul dintre marile avantaje ale acestui joc e ca merge la fel de bine si in varianta "seated" - adica asezat confortabil pe canapea.
6. Puzzlling Places - pentru ceva timp a fost cel mai tare joc in VR si nu e deloc surprinzator. Puzzling Places duce rezolvarea de asemenea jocuri la urmatorul nivel - de la 2D pe masa din sufragerie la 3D in lumea virtuala. Jocul are la dispozitie peste 16 puzzleuri diferite, de la cladiri istorice la peisaje, toate inspirate si captate din realitatea imediata cu ajutorul fotogrammetriei. La fel ca la orice puzzle, primiti si imaginea finala care ar trebui sa reiasa din toate acele piese imprastiate (exista puzzleuri de la 25 la 400 de piese), iar intregul proces e insotit de muzica, cat sa ajute mai bine la concentrare.

Comments


bottom of page