top of page
Search

Vesti bune de la Oculus Quest

Facem ce facem si tot despre updates la Oculus Quest ajungem sa vorbim. Nici nu se poate altfel, pentru ca headsetul vine cu doua noi imbunatatiri care o sa schimbe la propriu regulile jocului.


Prima dintre ele este cresterea spatiului in care Oculus Quest poate opera - asta inseamna ca Guardian va suporta de acum un spatiu de 15 metri in fiecare directie. Se traduce intr-un spatiu mare de joaca, iar sufrageria s-ar putea sa devina brusc prea mica pentru cat poate headsetul sa acopere. E un lucru foarte bun pentru cei care au spatiu mare la dispozitie si vor sa se deplaseze fara teama ca vor iesi din zona de siguranta sau din joc. Pana acum, spatiul de joaca mergea doar pana la 10 metri, cu o diagonala maxima de 7.5 metri. Recent, Facebook i-a mai adaugat un feature, si anume ca utilizatorul sa marcheze pozitia mesei si a scaunului pentru a naviga cu usurinta intre pozitia in picioare si cea asezata.




Noua optiune e cu atat mai smechera cu cat jocurile gandesc inainte optiuni ca acestea, iar unele platforme, mai ales pentru joaca in multiplayer, nu au decat de castigat din marirea spatiului de joaca, un beneficiu adus tuturor participantilor la joc, care vor putea sa acopere cat mai mult "teren" virtual.


Cea de-a doua imbunatatire a Oculus Quest este posibilitatea ca de acum, pe streaming, cei care urmaresc ce se intampla in joc sa vada actiunea dintr-o perspectiva exerioara, si nu a jucatorului, cum e cazul acum. E util pentru ca acum cei care urmaresc jocul nu mai sunt limitati de perspectiva jucatorului si a miscarilor sale si ar putea, chiar, sa dea o mana de ajutor in completarea taskurilor care duc la urmatorul nivel.

bottom of page