top of page
Search

Training in VR, cea mai noua modalitate de invatare

Realitatea virtuala are o multime de utilizari, de la forma de entertainment, la training si prezentari. Noile tehnologii sunt cele care schimba lumea si felul in care ne raportam la ceea ce se intampla in jurul nostru si ne si obliga sa evoluam si sa schimbam si felul in care interactionam.


VR-ul vine la pachet cu o multime de beneficii pentru partea de training sau ca oferta de solutii tehnice. Realitatea virtuala ofera oportunitatea de a invata intr-o maniera interactiva, de a repeta fara utilizarea altor resurse in afara de un headset VR si o platforma destinata trainingului. Companiile mari deja au descoperit ca folosind realitatea virtuala se poate eficientiza utilizarea resurselor atat umane cat si financiare. Angajatii au posibilitatea de a repeta sau invata skilluri noi, impreuna sau individual, oricand simt nevoia, in ritmul si in timpul lor, pentru ca nu depind decat de un headset VR, de cele mai multe ori standalone. Astfel, casca are inclusa toata tehnologia necesara desfasurarii unui program de invatare sau de training.


Trainingul in VR a ajuns in implementare nu doar in companii mari, ci si in zona publica. Vamesii din Dubai invata cum sa caute obiecte de contrabanda sau interzise, iar soferii nu mai ies pe strada ca sa invete cum sa conduca autobuze, ci intra in VR. Mecanicii de avioane invata sa repare motoarele Rolls Royce cu ajutorul realitatii virtuale, iar industria automotive incepe sa implementeze programe de training cu ajutorul headseturilor.



Realitatea virtuala se dovedeste o resursa foarte valoroasa pentru procesele de training si invatare, scurteaza timpul in care acestea au loc si au marele avantaj de a putea fi reluate fara utlizarea unor multe resurse financiare sau umane. Programele de training in VR functioneaza ca software as a service, sunt gandite si realizate in functie de necesitatile clientului si customizate in functie de procesul de invatare. In Romania exista posibilitatea de VR training, trebuie doar intrebati expertii in domeniu, care au solutii de business si development.

bottom of page