top of page
Search

Noi facilitati pentru Oculus Quest

Noul update Oculus Quest aduce tot felul de imbunatatiri si lucruri noi pentru utilizatorii sai. Poate cel mai important este Air Link, care le permite acum utilizatorilor de Oculus Quest sa joace sau sa incerce aplicatii PC VR de pe Oculus PV sau Steam VR fara sa mai fie legati printr-un cablu de headset, totul realizandu-se prin Wi-Fi.

Evident, dezvoltatorii anunta ca tot varianta pe cablu e cea mai stabila si recomanda o retea de 5Ghz pentru cea mai buna experienta, plus varianta cea mai noua a softului atat pe headset cat si pe PC. Pe langa Air Link, acum avem si un refresh rate de 120 Hz, care insa a valabil doar pe anumite jocuri ce se regasesc deja pe platforma.


Cele mai noi aditii la Oculus Quest sunt Live Overlay via smart phone, care le va permite utilizatorilor sa puna peste imaginea la care fac casting un videoclip cu ei insisi inregistrat sau transmis prin camera telefonului. Nu e chiar mixed reality, dar e pe aproape, iar cei care vor incerca acest feature vor putea sa foloseasca functia cast & record, insa fara livestreaming. Pentru moment, acest feature este disponibil doar pentru cei care au un iPhone XS 2018 sau mai performant si se lucreaza si includerea celor care folosesc Android.


Mai departe, pentru cei care fac casting & recording, acum exista si optiunea de a inregistra microfonul, un feature foarte util pentru cei care se joaca si vor dupa aceea sa aiba si comentariile aferente.


Un feature pe care se pare ca multi utilizatori si l-au dorit si acum va fi inclus este posibilitatea de a vedea notificarile de pe telefon in VR. Pentru moment este functional doar pentru cei care detin de la un iPhone 7 si mai sus, iar la un update pentru Android inca se lucreaza. Va aparea ca o notificare similara a sistemului si numai utilizatorul care se joaca isi va putea vedea notificarile, chiar daca sunt mai multe conturi conectate.


Pe langa aceste noutati, update-ul va include si un browser de fisiere, care sa le permita utilizatorilor sa isi vada folderele. Pare dubios, dar va fi foarte util in momentul in care se descarca fisiere de pe web, oferind posibilitatea de a le vedea, incarca sau muta in alte parti precum Facebook, Drive, Discord sau Youtube.

bottom of page