top of page
Search

Invata auto-aparare cu ajutorul realitatii virtuale

Pe langa componenta sa distractiva, realitatea virtuala poate fi si utilizata in cadrul trainingurilor. Unul foarte util este cel de auto-aparare, destinat in principal femeilor care isi doresc sa invete sa faca fata atat atacurilor verbale cat si celor fizice. Aplicatia Fight Back VR e o experienta interesanta in care trainingul se muleaza pe ideea de joc cu invatarea de skilluri.


Fight Back VR porneste de la povestea Primei Stele (First Star) care s-a luptat prima oara cu Intunecimea (Darkness), insa acum Umbrele (The Shadows) au revenit si stelele incep sa dispara incet de pe cer. Ca o noua Stea, utilizatorul trebuie sa se lupte cu aceste Umbre, sa invete cum sa le infrunte si sa isi elibereze surorile Stele.


Experienta in VR permite urmarirea mainilor, ceea ce inseamna ca nu sunt necesare controllerele, iar acest mod de invatare a tehnicilor de auto- aparare include, pe langa metode fizice si tehnici verbale, skilluri care sa ajute la evaluarea situatiei din mediul in care ne aflam, exercitii de crestere a increderii in sine si multe altele. Lista de pe site-ul aplicatiei mai include tehnice de de-escalare a conflictului, cresterea eficacitatii rezolvarii conflictelor si tehnici de reactie la violenta (in cadrul familial, scolar sau profesional).
Fight Back VR este disponibila in mod gratuit pentru Meta Quest in App Lab si e un tool foarte folositor pentru cei care simt ca au nevoie de un pic de incurajare si de incredere in sine. In plus, genul acesta de experienta gamificata ajuta mai mult la retinerea de informatii si exersarea tehnicilor tocmai pentru ca foloseste un mediu prietenos - spatiul jocului.

6 views0 comments

Σχόλια


bottom of page