top of page
Search

Incearca aplicatii in Metaverse

De cand a anuntat Metaverse si schimbarea de nume din Facebook in Meta, intreaga lume a devenit curioasa sa afle ce este acest nou univers si cu ce se mananca.

Metaverse este si se va dezvolta drept o serie de lumi digitale interconectate, care vor permite dezvoltarea si accesarea unor aplicatii, a unor jocuri, crearea de comunitati si lumi virtuale asemanatoare cu ceea ce gasim in realitatea actuala.


Dupa cum probabil ati mai auzit, Metaverse include, pe langa toate aceste lumi virtuale, si tehnologii legate de blockchain, monede virtuale si NFT-uri. Insa acestea sunt pentru pasionati, cei care vor sa intre in metaverse si sa experimenteze aceste noi lumi nu au nevoie decat de un headset VR, in cazul acesta un Oculus Quest, si o conexiune la internet.


Odata pusa casca pe ochi, nu mai trebuie sa faceti nimic altceva decat sa accesati aplicatia Horizon Worlds. A fost lansata in urma cu cativa ani, dar in ultima perioada se lucreaza intens la ea pentru ca este urmatorul pas in dezvoltarea retelei sociale construite de Facebook. In Horizon Worlds utilizatorii pot sa participe la evenimente, sa socializeze, sa joace tot felul de puzzleuri interactive sau alte jocuri intensive. Pentru a pastra mediul safe, Horizon Worlds are chiar si niste bule de spatiu personal virtual in care nici un utilizator nu poate patrunde, iar cei care se simt amenintati in VR sau deranjati de un alt utilizator ii pot da block sau elimina din jurul lor, fix ca in viata reala.




O alta aplicati metaverse disponibila e VRChat - unde utilizatorii isi pot crea avataruri, intra in conversatii, interactiona cu alti utilizatori. Avatarurile pot lua aproape oricec forma, de la extraterestri la personaje de desene animate sau forma umanoide. VRChat cuprinde o multime de lumi diferite, de la cele distopice pana la cele inspirate din viata reala, iar acestea pot fi impartasite cu alti utilizatori.


Rec Room e o alta aplicatie din universul meta, in care jucatorii isi construiesc un avatar si pot interactiona, socializa cu alte avataruri. Spre deosebire de Horizon Worlds, Rec Room are o componenta de joaca, in care utilizatorii pot incerca o multime de jocuri, unele dintre ele create chiar de comunitatea Rec Room. Un alt avantaj pe care Rec Room il are este si posibilitatea de a fi experimentata pe mai multe platforme, mobile sau alte sisteme de realitate virtuala.


Una dintre cele mai cunoscute jocuri si platforme care ajunge in Metaverse este Fortnite. Jocul a fost printre primele care a avut concerte in VR, cu artisti precum Travis Scott sau Marshmello, utilizatorii platind pentru a fi prezenti cu avatarul lor virtual la concert. A fost printre primii pasi pe care Fortnite i-a facut si care au atras atentia industriei de evenimente ca realitatea virtuala e urmatorul pas in dezvoltarea concertelor.

bottom of page